10 atrybutów modnej restauracji


[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Nie ma to jak modna restauracja. W jej wnętrzu powietrze wydaje się skwierczeć energią; wszystko jest trochę żywsze, piękniejsze, ciekawsze. Dla właściciela restauracji najważniejszym marzeniem jest aby klienci ustawiali się w kolejkach by móc dostać się jego lokalu i jego kultury. Ale jak stworzyć taką przestrzeń? Co oddziela gorący punkt z kolejką ludzi na ulicy od spokojnego miejsca, które nigdy nie jest wypełnione nawet  w połowie?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://garrampa.pl/blog/wp-content/uploads/sites/18/2023/04/ristorante-alla-moda-500×333-1.jpg” alt=”10 atributos de um restaurante conhecido” title_text=”ristorante-alla-moda-500×333″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Stworzenie modnej restauracji jest zwieńczeniem wielu różnych rzeczy. Choć można argumentować, że musi zaistnieć element szczęścia, to jednak da się wytyczyć konkretne i namacalne kroki, które można podjąć, aby postawić swoją restaurację w najlepszej możliwej pozycji do stania się hotspotem. Tutaj omówimy niektóre z tych atrybutów i sposoby ich osiągnięcia w każdej restauracji, niezależnie od koncepcji, miasta czy stylu gotowania.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

10 atrybutów Hot Spot Restaurant.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Jeśli chcesz, aby Twoja restauracja była kolejnym hotspotem, pamiętaj, aby wprowadzić te elementy w swoim lokalu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

1- Zabójcza koncepcja.

Pierwszy aspekt tworzenia restauracji hotspot zaczyna się na długo przed otwarciem jej drzwi: gdy tworzysz swój biznesplan. Koncepcja restauracji jest sercem i duszą lokalu restauracyjnego. Zanim otworzysz swoją knajpę, zastanów się długo i mocno nad swoją koncepcją i naprawdę ją dopracuj. Restauracja, która zapewni sobie własną tożsamość, jest atrakcyjna. Pomocne jest również stworzyć przekonywującej “”historii”” i doświadczenia klienta, co jest kluczowym elementem w tworzeniu restauracji hotspot.

 

2- Bądź inny niż reszta.

Kiedy już zdecydujesz się na wielki koncept restauracji, ważne jest, aby dopracować swoją wizję tak, abyś mógł określić, co sprawia, że Twoja restauracja jest inna i wyjątkowa. Chcesz, żeby twoja restauracja była inna niż wszystkie inne miejsca.

Nie oznacza to, że trzeba podawać kuchnię fusion, która bardzo różni się od wszystkiego, co robiono wcześniej. Można serwować dania włoskie. Ale jeśli w okolicy jest inns knajpa, która serwuje podobną kuchnię, dowiedz się, jak wyróżnić swoją restauracje. Pomoże to klientom wybrać Ciebie, zamiast postrzegać Cię jako jedną z wielu podobnych miejsci.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

3- Dobra obecność na portalach społecznościowych.

Marketing jest szczególnie ważny dla restauracji, a w dzisiejszych czasach wszystko zależy od mediów społecznościowych. Od początku (przed otwarciem drzwi), kultywuj obecność na portalach społecznościowych. Oznacza to, że Twoja nazwa użytkownika powinna być zarezerwowana i gotowa do użycia jeszcze przed otwarciem działalności. Kiedy już otworzysz swój biznes, publikuj rzetelnie i konsekwentnie, wykorzystując swoje kanały do promowania specjalnych ofert, wydarzeń i do przypominania klientom o tym, aby cię odwiedzili.

4 Obsługa klienta.

Gdy klienci przejdą przez próg twojej restauracji, powinni być natychmiast przywitani z szacunkiem i ciepłem. Chcesz, aby ludzie czuli, że są mile widziani w najgorętszym klubie w mieście, a nie, że muszą imponować gospodarzowi lub hostessie.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://garrampa.pl/blog/wp-content/uploads/sites/18/2023/04/vestiti-da-cucina-personalizzati-500×146-2.png” alt=”Ser diferente do resto.” title_text=”vestiti-da-cucina-personalizzati-500×146″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Nawet jeśli Twoja restauracja jest bardzo zajęta, klienci mogą czuć się mile widziani, jeśli zostaną zaproszeni do siedzenia przy barze do momentu otwarcia stołu. Taka uwaga może stanowić różnicę między decyzją o zostaniu u Ciebie, lub wydaniem pieniędzy gdzie indziej. Wysokiej jakości uważna obsługa pomoże Twojej restauracji osiągnąć z czasem większy sukces

 

5- Profesjonalna obsługa.

Dobrze wyszkolony, wysokiej klasy personel to jeden z niezbyt sekretnych elementów udanej restauracji. Gdy personel jest dobrze wyszkolony, może wykonywać swoją pracę bardziej efektywnie, co oznacza, że będzie lepiej sprzedawać, szybciej nakrywać stoły i sprawi, że restauracja będzie miała więcej pieniędzy. Profesjonalna, wysokiej jakości obsługa pozostawia pozytywne wrażenie na klientach i sprawia, że mają oni dużo większe szanse na to, że do Ciebie wrócą. Warto poświęcić czas na odpowiednie przeszkolenie pracowników, dzięki temu będą oni w stanie najlepiej pomóc Twojej restauracji w osiągnięciu sukcesu.

 

6 – Świetny wygląd.

Wygląd twojej restauracji ma znaczenie. Należy pamiętać o odzwierciedleniu koncepcji restauracji w jej ogólnym wyglądzie, od dekoracji ścian i siedzisk po stoły i akcesoria. Dobrze jest mieć niepowtarzalny styl, ale upewnij się, że jest to przestrzeń przyjemna dla klientów, gdzie będą chcieli spędzić swój czas.

Oprócz wyglądu przestrzeni fizycznej, zwróć uwagę na wygląd swoich pracowników. Wyposażenie pracowników w spersonalizowane stroje lub fartuchy może stworzyć profesjonalny wygląd. Kiedy Twoja restauracja ma staranny wygląd, oddaje atmosferę profesjonalizmu i sukcesu. Jest to imponujące i atrakcyjne dla klientów, którzy w wyniku tego zostaną podświadomie przyciągnięci do Twojej przestrzeni.

 

7 – Niesamowite jedzenie.

Pamiętaj: jedzenie jest głównym powodem, dla którego ludzie przychodzą do twojej restauracji. Nawet jeśli Twoja restauracja ma imponujące wnętrze i niesamowitą obsługę, nigdy nie osiągniesz poziomu hot spotu bez naprawdę świetnego posiłku.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://garrampa.pl/blog/wp-content/uploads/sites/18/2023/04/vestiti-da-cucina-personalizzati-3-500×144-3.png” alt=”Serviço profissional.” title_text=”vestiti-da-cucina-personalizzati-3-500×144″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Przed ustaleniem menu odrób pracę domową: współpracuj z szefem kuchni, aby stworzyć dobrze zbilansowane menu, które będzie odzwierciedlać koncepcję Twojej restauracji i mocne strony szefa kuchni, ale także pozwoli na wiele opcji dla różnych podniebień. Kiedy już zdecydujesz się na menu, dowiedz się, jak konsekwentnie i efektywnie stworzyć swoją kuchnię. To będzie wielki wkład w sukces twojej restauracji.

 

8- Właściwe miejsce. 

Choć lokalizacja to nie wszystko, jest ona bardzo ważna dla twojej restauracji. Jeśli chcesz, aby Twoja restauracja była popularna, musisz być sprytny w wyborze miejsca. Ogólnie ważne jest to, aby Twoja restauracja znalazła się w obszarze o dobrej widoczności, była łatwa do zlokalizowania i posiadała duży parking. Oczywiście, te rzeczy mogą się różnić w zależności od położenia geograficznego: na przykład, w dużym mieście, takim jak Nowy Jork, gdzie ludzie masowo podróżują, parkowanie nie jest tak ważne.

Ale przede wszystkim, chcesz wybrać miejsce, które jest widoczne i łatwe do znalezienia. Nie chcesz, żeby ludzie zrezygnowali z twojej restauracji, bo nie mogą jej znaleźć.

 

9- Pozytywne doświadczenie klienta.

Skoncentruj się na zapewnieniu swoim klientom jak najlepszej obsługi klienta. Zdolność do zapewnienia klientom wspaniałych wrażeń jest zwieńczeniem wielu innych części modnej restauracji, w tym dobrze wyszkolonych kelnerów, zrównoważonego i kompletnego menu, dobrego jedzenia i przyjemnego wnętrza restauracji.

Ludzie przychodzą do restauracji, żeby sprawić sobie przyjemność, więc traktuj ich jak swoich gości. Uszanuj fakt, że wydają u ciebie swoje ciężko zarobione pieniądze. Kiedy klienci czują się szanowani i doceniani, wrócą masowo, a zanim się zorientujesz, Twoja restauracja będzie najpopularniejszym miejscem w mieście.

10 Dobre zarządzanie.

Co dobre zarządzanie ma wspólnego z tym, że Twoja restauracja staje się punktem odniesienia? Wszystko. Kiedy dobry kierownik restauracji jest na swoim miejscu, wszysko działa lepiej, pozwalając pracownikom pracować w harmonii, a zakładowi naprawdę służyć klientom.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://garrampa.pl/blog/wp-content/uploads/sites/18/2023/04/vestiti-da-cucina-personalizzati-2-500×135-1.png” alt=”O lugar adequado.” title_text=”vestiti-da-cucina-personalizzati-2-500×135″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Efekty są dalekosiężne, ale w szczególności poprawa kalibru usług ulepsza obsługę klienta. Nie tylko zwiększa to sprzedaż i sprawia, że klienci wracają, ale może również prowadzić do pozytywnych reakcji i ustnych sugestii, które mogą znacznie powiększyć Twój biznes. Ostatecznie, dobre zarządzanie może pomóc w odróżnieniu restauracji, która po prostu przetrwa, od tej, która się rozwija.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” custom_margin=”-18px|auto||auto||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Wniosek

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” min_height=”165.8px” custom_padding=”1px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Chociaż nie ma jednej formuły, która zagwarantuje, że lokal stanie się hotspotem, istnieją pewne kroki, które można podjąć proaktywnie, aby umieścić swoją restaurację w najlepszej możliwej pozycji do osiągnięcia tego statusu. Poświęcając czas na stworzenie wyjątkowej, wysokiej jakości restauracji z wizją, kreatywnością i fantastyczną obsługą, inwestujesz w możliwość, że Twoja restauracja może być kolejną wielką rzeczą.

Nad którym z tych atrybutów Twoja restauracja mogłaby pracować, aby osiągnąć status hot spotu?

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]